Vi älskar godsaker

Vi vill hälsa dig välkommen till vår sajt som enbart kommer att handla om godsaker och vår kärlek till dessa. Vem gillar inte något sött till kaffet? Vem gillar inte kärlek? Vi ger dig tips på de bästa godsakerna och hur du njuter av att baka och framförallt äta dem. Godsaker samlar människor och kanske extra mycket så i ett land som Sverige, vår berömda fika har ju tagit sig över nationsgränser. Vi hoppas att du finner vad du söker, eller vad du inte visste att du sökte. Välkommen!

Godsaker – namnet lovar stort och håller inte tunt.

Genom historien har godsaker skapats som hyllningar till framstående personer så som kungligheter och adelsmän, vi föredrar dock att endast få njuta av godsakerna utan att behöva fatta militärt strategiska beslut och vara iförda folkdräkt. Men vem vet, kanske hittar du här en godsak som blir din allra egna hyllningsbakelse? Vår ambition är istället att hylla alla godsaker som förtjänar det och alltid finnas där som guide bland recept, tricks, kombinationer och smakupplevelser. Är vi på fikapaus kommer vi dock inte finnas där just då, då får du en uppdatering senare.

Sötebrödsdagarna är inte över

Rubrikerna om socker har varit många, det sätter tydligen igång stresshormoner – då kanske det är bäst att vi skyndar oss till en mataffär för att köpa importerade dadlar vi kan äta istället – Eller så går vi tillbaka till hur man bakar för själen genom att sakta ner och ta oss tid till att förbereda och genomföra, så får vi in den dagliga dosen av att leva i nuet också; samtidigt som resultatet blir gomkittlande härligt. Vi vill slå ett slag för att sötebrödsdagarna inte är över!