Tips på sötsaker att ge bort

Presenter i form av sötsaker uppskattas alltid. Inte nog med att det är gott, det är dessutom en väldigt enkel present att ge bort eftersom de flesta uppskattar sött. Idag finns det mängder av ätbara presenter, men vissa är lite mer populära än andra. Nedan ska vi titta närmare på vilka typer av sötsaker som gör sig extra bra som present.

Den första och mest självklara ätbara presenten är såklart chokladen. Den fungerar extra bra vid kärleksrelaterade högtider, till exempel bröllopsdagar eller Alla hjärtans dag. Choklad går att hitta i alla möjliga varianter och former. Praliner är dock nog den mest populära av dem alla, helt enkelt eftersom variationen i chokladasken ofta är stor. Lyxiga praliner är aldrig fel.

Lakrits

Lakrits är en produkt som på sätt och vis gjort en comeback på senare år. Idag finns dessa godsaker både i matbutikens godishylla samt i exklusiva presentaffärer. Extra populärt har det blivit med glutenfri och ekologisk lakrits och den får gärna vara överdragen med choklad, svarta vinbär eller havtorn. Ofta presenteras den i vackra förpackningar som fungerar utmärkt att ge bort.
Om den du ska överraska med en present till någon som gillar lakrits är detta ett säkert kort. Numera kan du till och med ge bort lakritsprovningar, med eller utan vin, där deltagarna får testa olika sorters lakrits för att hitta sin personliga favorit. Lakrits är en utmärkt sötsak att ge bort, men se bara till att personen ifråga faktiskt gillar godsaken.

Hembakat

Choklad och lakrits i all ära, men ibland är det faktiskt charmigast att ge bort något du själv bakat till någon du håller kär. Det blir en mer personlig present som faktiskt visar att du tänkt till och ansträngt dig lite extra. Ett hett tips är att baka kanelbullar och lägga ner dem i en vacker burk, kanske med ett litet snöre runt.

Även småkakor och muffins fungerar utmärkt som ätbara presenter. Satsar du på muffins kan du till och med dekorera dem på ett sätt som förstärker presenten. Ett annat roligt presenttips är att förbereda alla torra ingredienser som behövs för till exempel brownies och lägga dem i en fin burk och ge bort. Bara fantasin sätter gränser när det gäller ätbara presenter.