Tips för bästa studentfestmaten

Studentfesten är en av de allra viktigaste. Samtidigt är det mycket annat på gång. Fortsatta studier, resor eller kanske till och med flytt hemifrån. Samt hårda restriktioner. För att inte stressen ska bli övermäktig behöver du alltså planera. Bra förberedelser är ju halva jobbet. Förutom att planera måste du också kunna delegera.

Fixa maten till studentfesten

Det här anser många är den viktigaste delen av en fest. Det är definitivt den mest tidskrävande. Men du måste inte göra jobbet själv. Beställ via nätet så får du tid över till att planera program, dekorationer, inbjudningar och fotografering. En cateringfirma kan hjälpa dig med allt från planeringen av menyn till serveringen. Dessutom känner de till allt från vanliga fallgropar till allergimat.

Menyn på studentfest

Studentens preferenser är viktiga, men du bör också beakta enkelhet, trender och eventuella allergier. Om du väljer att fixa maten själv så kommer du åtminstone att behöva hjälp i köket och med servering. Planera i så fall i god tid. De kommersiella köken har flera sidor instruktioner för säker matlagning åt större grupper. Även om du inte behöver vara lika noggrann i hemmaköket så ska du beakta säkerheten.

Enkelt är ofta bäst. Om ni bara är en liten grupp kanske ni satsar extra på maten för att kompensera för det småskaliga firandet.