Sötsug under graviditeten

Många kvinnor upplever sötsug titt som tätt under graviditeten. Det kan till och med drabba de som nästan aldrig känner sötsug normalt sett. Och medan det inte är farligt att ta sig en liten godbit nu och då är regelbundet sötsug något man inte bör ge efter för varje gång de dyker upp.

Som många säkert redan vet är det inte helt ovanligt att under graviditeten bli sugen på väldigt specifika saker. Och detta kan ibland vara tecken på att kroppen vill åt ett specifikt näringsämne som man kanske inte fått i sig tillräckligt av på sistone.

Vissa näringsämnen har man ett större behov av under graviditeten och det är viktigt att tillgodose dessa. En del är så pass viktiga att kvinnor rekommenderas att ta kosttillskott för att säkerställa behovet. Vilket ofta går att hitta antingen på apotek eller i specialistbutiker.

Men när det kommer just till socker kan det också ha att göra med kosthållningen, men likaväl kan det vara ett beteendemönster man själv har etablerat utan att man insett det.

En stor faktor med socker är just att det är väldigt kaloririkt och godis och annat som innehåller mycket socker kommer därför vara hög på kalorier de med. Och att äta för många kalorier per dag leder naturligt till viktuppgång. Under graviditeten är det självklart vanligt att se en viss viktuppgång, men att gå upp mer på grund av ett ökat kaloriintag kommer göra det svårare att återgå till ens vikt innan graviditeten.

Att hitta mer kalorisnåla men fortfarande söta alternativ är en bra kompromiss att göra. Dra gärna nytta av frukter och bär som har en naturlig sötma och sockerhalt, men också innehåller vitaminer som kroppen behöver.