Något snyggt och färgglatt för köket

Köket, hemmets hjärta. Eftersom att det vanligtvis är i köket familjer samlas för att spendera tid tillsammans. I vissa hem är köket en helig plats där nästan hela vardagen utspelar sig. Allra helst i småbarns familjer där det är många matningar som ingår. Köket i centrum. Babyn ligger på en lekmatta och jollrar.

Storasyskonen sitter vid köksbordet och ritar medan mamma eller pappa står vid spisen och slavar ihop middagen till hela familjen. En hjälper till med disken medan en annan dukar bordet. Hushållssysslor delar föräldrarna omväxlande ut mellan barnen.

Men hur gör du köket hemtrevligare, livar upp det utan att påbörja tidskrävande projekt? Vi har inte alla 24 timmar per dygn till hemrenoveringar. Det är ofta hårt och kantigt i köket men en så liten grej som en tavla livar upp atmosfären och gör det hemtrevligare. Ett par färgglada kuddar till kökssoffan. Gröna, levande plantor på fönsterbrädan är också en simpel förändring som medför liv.

Tapetsera kan låta omfattande, men genom att byta ut en tråkig vägg mot en blommig tapet i klara färger är snabbt gjort och enkla snabbtapeter med beskrivning finns billigt att hitta i både på nätbutiker och hos lokala återförsäljare. Ta en titt här för mer information annars finns det finns klipp på nätet som visar hur du gör.