Baka till en födelsedag

Att baka till en födelsedag är väldigt roligt och det finns så många olika saker du kan baka. Det är givetvis alltid tårtan som står i centrum. Men du kan baka så mycket mer för att verkligen skämma bort födelsedagsbarnet och eventuella gäster. Om du behöver fler baktillbehör kan du dessutom enkelt hitta något spännande på nätet.

Baka födelsedagstårtan själv

När du bakar en födelsedagstårta är det i regel bara fantasin som sätter gränserna. Du kan gärna anpassa den utifrån personen som fyller år både när det kommer till fyllningar och dekorationer. Om du gillar att dekorera tårtor finns det en mängd sätt att göra det på, till exempel med figurer i sockerpasta eller marsipan.

Andra bakverk till födelsedagen

Någonting som är mycket populärt att baka idag och som även kan varieras i all oändlighet är cupcakes. Cupcakes kan beskrivas som muffins med extra allt, alltså frosting och diverse dekorationer. De är både snygga att titta på och goda att äta.

Du kan även baka några klassiska småkakor. De är alltid omtyckta. Vem kan säga nej till oemotståndliga vaniljdrömmar, chokladsnitt och schackrutor. Ett vetebröd av något slag är också populärt, så som traditionella kanelbullar eller en fin vaniljkrans.